Ik heb geen woorden nodig

geen_woorden512x512Ik heb geen woorden nodig

IK HEB GEEN WOORDEN NODIG;
WOORDEN ZIJN VOOR DE DICHTER,
DICHTER-BIJ ZIJN VOOR MIJ DE KLEUREN,
NIET DE GEUREN,
MISSCHIEN VAN DE VERF,
PASTEL OP HET PALET.
NIET SCHREEUWEN;
SCHREEUWEN GAAT MET WOORDEN,
IK HEB EEN ANDERE TOON GEZET.
WOORDELOOS IS MIJN KUNST,
OM EINDELIJK TE ZEGGEN WAT MIJ BEWEEGT,
NIET MET GEHEVEN VINGER.
MIJN VINGER IS HET PENSEEL,
ALS DEEL VAN HET GEHEEL
DAT DUIDEN WIL;
WILSKRACHT.
Maar ik heb geen woorden nodig;
Woorden zijn voor de dichter;
Te dichtbij …………..
Ík dicht
In donker en in licht!

G.C. 16.5.2007

De schilderes Gerina Zonder wordt door dit gedicht van Geert Christenhusz omschreven zoals haar werk is; poëtisch in abstracte zin. Kleuren en vormen scheppen een eigen wereld, waarin één ervaring bepalend kan zijn voor het uiteindelijke product. Zij zet zintuiglijke ervaringen om in beeld en kleur om zodoende de kijker onderdeel te laten zijn van haar belevingswereld.
U kunt deelgenoot worden aan deze wereld van kleur en vorm door haar tentoonstelling in het Palthehuis in Oldenzaal te bezoeken op zaterdag 9 juni as. De opening van de tentoonstelling vindt plaats om 15.00 uur in het Koetshuis met een inleiding van Geert Christenhusz en een optreden van de pianist Hans van der Werf, waarna de tentoonstelling te bezichtigen is.

Copyright © Mélange alle rechten voorbehouden | website en realisatie CSK WebDesign Oldenzaal

Powered by Warp Theme Framework